CHOUX

540 yıllarında Fransa Kraliçesi Catherine de Medicis, halkını Fransız Kraliyetinin gücüne hayran bırakmak üzere mükemmel yiyeceklerin sergilendiği alanlarda yeteneklerini göstermeleri için dönemin ressamları, müzisyenleri, şairleri ve diğer sanatçılarını ağırladığı şatafatlı partiler organize ediyordu. Bu etkinlikler sırasında İtalyan Aşçı Popelini’nin geliştirdiği ‘’pâte à chaud’’ adında kuru hamur, üzerinde yeniden çalışılarak küçük boyutlarda ‘’chou’’ (lahana) şeklinde pişirildi ve meyve marmeladı ile dolduruldu; etkinlik alanında rağbet görerek ‘’poupelins’’ adını aldı. Yıllar geçtikçe hiçbir değişime uğramadan kullanılmaya devam eden ‘’pâte à chaud’’ hamuru pastacılık Şefi Jean Avice ve çırağı Antonin Carême’in hayal gücü ile 18. Yüzyıl’da güncel formülüne uyarlandı ve artık ‘’pâte à chou’’ ismiyle anılmaya başlandı. Birkaç yıl sonra Antonin Carême Şef olarak anılan ilk Fransız oldu ve bu unvanla elde ettiği uluslararası şöhreti ile Paris’te ilk pastanesini açarak uzmanlık alanı olan Chou üretmeye başladı; daha farklı formüller geliştirerek diğer alternatiflerine göre daha gurme ürünler hazırladı. Bizler de temeli 16. Yüzyıl’a dayanan, güncel formülü ise 18. Yüzyıl’dan beri kullanılan Chou hamurunu en kaliteli malzemeler kullanarak hazırlıyor, en özel gurme dolgular ile çeşitlendirerek sizlere sunuyoruz.

Chou Praline

Yuvarlak ekler ‘’Chou’’ içinde en kaliteli çiğ Giresun fındıklarıyla kendi hazırladığımız pralinli krema ve pralin sos ile yoğun fındık lezzetini en doğal haliyle sunuyoruz.

Chou Lemon

Yuvarlak ekler ‘’Chou’’ içinde taze sıktığımız limona tereyağ ile kıvam vererek hazırladığımız limon kreması ve mereng ile bazik bir tat sunuyoruz.

Chou Chocolate

Yuvarlak ekler ‘’Chou’’ içinde gerçek Belçika bitter çikolatası kullanarak hazırladığımız krema ile çikolatadan vazgeçemeyenlere alternatif sunuyoruz.

Chou Pistache Framboise

Yuvarlak ekler ‘’Chou’’ içinde özel olarak hazırladığımız antep fıstıklı krema ile frambuaz ve çilekli sos…

Chou Rocher

Yuvarlak ekler ''Chou'' içinde isteğe bağlı çikolata ya da pralin krema dolgusu, dışında Belçika çikolatası ve pirinç fındık taneleri kaplaması...