SEVİL GÜNDÜZ

        Baking Room İstanbul’un baş şefi olan Sevil Gündüz 1985 yılında İskenderun’da doğdu. Ankara’da Çankaya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra Londra’da Brand Management, Fashion Buying and Merchandising ve Fashion Journalism eğitimlerini tamamlayarak Club 21 Giorgio Armani’de uzun süreli staj yaptı.

Hayatta en sevdiği şeylerin başında yemek yapmak geldiği için mutfakta geçirdiği zamanı işe dönüştürme fikrinin peşinden gitmeye karar verdi. Paris Le Cordon Bleu’ye başvurdu ve ardından Paris’e taşınarak Pastacılık diplomasını aldı. Eğitimini tamamladıktan sonra profesyonel iki şefin yanında staj yaptı. Bunlardan ilki Philppe Uracca’nın Profiterol Cherie’sinde butik üretim, ikincisi ise Philippe Conticini’nin La Patisserie Des Reves’inde laboratuvar ortamında büyük üretim tecrübesidir.

        Pastacılığa teknik açıdan bakma şansını mutfak tutkusuyla birleştiren Sevil; pastacılığın püf noktalarını, uzmanlığını ve tutkusunu paylaşmak üzere İstanbul’a geri döndü ve kardeşinin desteğiyle Baking Room İstanbul markasını oluşturdu.

        Ayrıca Sevil, bilgi ve deneyimleri ışığında kafe ve restoranlara özel danışmanlık  vermektedir.